Φτιάξε λουρί σκύλου από πολύχρωμο ιμάντα (pics)

Φτιάξε λουρί σκύλου από πολύχρωμο ιμάντα (pics)

Φτιάξε λουρί σκύλου από πολύχρωμο ιμάντα




Η φίλη μου η Νατάσα απέκτησε πρόσφατα σκύλο και αποφάσισα να της φτιάξω ένα χειροποίητο λουρί σκύλου για τις βόλτες τους. Δες πως το έφτιαξα με πολύχρωμο ιμάντα και ύφασμα.




Θα χρειαστείς:

2 μέτρα ιμάντα σε ότι σχέδιο θέλεις (30 χιλιοστών)

1 κομμάτι ύφασμα 31 x 11,5 εκ.

1 κομμάτι βάτα 25 x 8,5 εκ.

1 εξάρτημα γάντζο (από χρωματοπωλείο)




Το ύφασμα με την βάτα θα το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε μαλακό χερούλι, ειδικά αν το σκυλάκι σου έχει το συνήθειο να «τραβάει», θέλεις μια προστασία για να μην πονέσουν τα χέρια σου. Ευθυγράμμισε την βάτα με το ύφασμα στην μεγάλη πλευρά, θα δεις ότι περισσεύουν 3 εκατοστά υφάσματος από τις υπόλοιπες 3 πλευρές. Κόψε διαγώνια τις γωνίες.




Δίπλωσε το ύφασμα που περισσεύει και καρφίτσωσέ το για να μην σου κουνηθεί.




Μπορείς να κάνεις ένα εύκολο quilting εδώ, ράβοντας παράλληλες γραμμές ή να ράψεις απλώς γύρω γύρω με ένα ίσιο γαζί.




Τοποθέτησε τον ιμάντα πάνω στην ανάποδη πλευρά της βάτας και δίπλωσε προς τον ιμάντα πρώτα την άραφτη πλευρά και μετά την ραμμένη. Μην ξεχάσεις να αφήσεις 5 εκατοστά από την άκρη του ιμάντα για να το γυρίσουμε και να ράψουμε το λουρί. Για έξτρα σταθεροποίηση, εγώ ψέκασα την μέσα πλευρά της βάτας με κόλλα σπρέυ. Δεν επιχείρησα να το περάσω από την ραπτομηχανή γιατί το χερούλι ήταν αρκετό χοντρό, έκανα όμως μια ραφή στο χέρι.

Πριν ράψεις τις άκρες του ιμάντα, πέρασέ τις με αναπτήρα για να μην ξεφτίσει το λουρί σκύλου που φτιάχνεις!




Τώρα, δίπλωσε την άκρη του ιμάντα με το χερούλι και ράψε και τα 2 επίπεδα ιμάντα, όχι μόνο μία αλλά αρκετές φορές. Φρόντισε να βάλεις χοντρή βελόνα (για τζην) και να μην ζορίσεις την ραπτομηχανή σου. Η αλήθεια είναι ότι ράφτηκε πιο εύκολα από ότι νόμιζα – αν εξαιρέσεις την λάθος βελόνα που έσπασα στην αρχή

Στην άλλη πλευρά του ιμάντα, βάλε τον γάντζο, δίπλωσε τον ιμάντα και ράψε με τον ίδιο τρόπο τα 2 επίπεδα. Το μοναδικό χειροποίητο λουρί σκύλου που έφτιαξες με τα χεράκια σου είναι έτοιμο! Καλές βόλτες!

Φτιάξε λουρί σκύλου