Μαξιλαροθήκη με τρέσες και κρόσσια

Μαξιλαροθήκη με τρέσες και κρόσσια

Ράψε μαξιλαροθήκη με τρέσες και κρόσσια



Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα να φτιάξω όταν πρωτοείδα αυτές τις πλούσιες τρέσες με τα κρόσσια, ήταν μια έθνικ μαξιλαροθήκη για το σαλόνι μου.


Όπως, θα δεις, στο knitters.gr θα βρεις πάρα πολλές και όμορφες τρέσες, εγώ χρησιμοποίησα τις παρακάτω:






Για αρχή, μέτρα τις διαστάσεις του μαξιλαριού σου και κόψε ένα κομμάτι ύφασμα – κατά προτίμηση κάτι «σκληρό» τύπου κάμποτο – σύμφωνα με την φόρμουλα που θα βρεις στο άρθρο Χειροποίητες θήκες για μαξιλάρια καναπέ. Το δικό μου μαξιλάρι είναι 40 x 40, άρα έκοψα 42 x 110 εκατοστά. Στην συνέχεια, καρφίτσωσε τα στριφώματα στις δύο άκρες (το παραπάνω άρθρο, έχει αναλυτικές οδηγίες και για αυτό) και δίπλωσε το μαξιλάρι ώστε η πλευρά των 110 εκ. να γίνει 40. Σιδέρωσε τις τσακίσεις ώστε να ξέρεις που ξεκινάει και που τελειώνει η «φάτσα» της μαξιλαροθήκης.




Άπλωσε το ύφασμα της μαξιλαροθήκης και άρχισε να τοποθετείς τις τρέσες όπως σου αρέσει. Μην βάλεις ακόμη καρφίτσες, ολοκλήρωσε την τοποθέτηση γιατί μπορεί να χρειαστεί να κουνήσεις αρκετές φορές τις τρέσες μέχρι να σου αρέσει το αποτέλεσμα.




Αφού τελειώσεις την τοποθέτηση, καρφίτσωσε καλά όλες τις τρέσες ώστε να μην σου κουνηθούν όταν θα πας στην ραπτομηχανή.




Ξεκίνα να ράβεις από την πάνω τρέσα. Με τα δάχτυλα απομάκρυνε τις φούντες ώστε να μην τις ράψεις κατά λάθος. Επίσης, ίσως χρειαστεί να «σπρώχνεις» και λίγο το ύφασμα μιας και όπως θα δεις, έχει βαρύνει από τα υλικά. Εγώ έκανα 2 ραφές σε κάθε τρέσα, μία πάνω και μία κάτω. Επέλεξα μπλε σκούρα κλωστή, σε κάποιες τρέσες δεν φαίνεται καθόλου ενώ σε αυτές που φαίνεται μοιάζει με μέρος του σχεδίου. Πρόσεχε, οι τρέσες να είναι όσο το δυνατόν παράλληλες, αν χρειαστεί, βγάλε τις καρφίτσες και ξανατοποθέτησε την τρέσα.


Μιας και είσαι στην ραπτομηχανή, ράψε και τα στριφώματα στις 2 άκρες του υφάσματος.



Αφού ράψεις όλες τις τρέσες, κόψε με το ψαλίδι ότι περισσεύει.



Τώρα δίπλωσε τις 2 άκρες της μαξιλαροθήκης προς τα μέσα, ώστε να κρύψεις τις τρέσες. Βάλε αρκετές καρφίτσες για να συγκρατήσεις το ύφασμα στην θέση του, εγώ έβαλα μια ανάμεσα σε κάθε τρέσα.




Καθώς καρφιτσώνεις, φρόντισε να σπρώχνεις προς τα μέσα τις φούντες. Αν κάτι περισσεύει, τώρα είναι η ευκαιρία σου να το κόψεις. Ράψε τα πλαϊνά της μαξιλαροθήκης και γύρισέ την από την καλή πλευρά.




Βάλε μέσα το μαξιλάρι και «χτένισε» με τα χέρια τις φούντες, ώστε να πάνε όλες προς τα κάτω. Με γεια!


Πηγή:
ftiaxto.gr